top of page

ATI coacht jouw samenwerkingsverband bij een transitie

Transitiecoaching

Het Amsterdam Transition Institute beschikt over transitiecoaches die zo’n transitie kunnen begeleiden. Een transitiecoach is in staat een transitie van het begin tot het eind te begeleiden. Onze experts weten hoe ze spelers eigenaarschap kunnen laten nemen voor de transitie. Ze denken mee over het samenstellen van het transitieteam, de inrichting en over de formele kant van de samenwerking. Ze ontwerpen trajecten waarbij de groep gezamenlijk haar ambitie formuleert. En vooral zijn ze behendig in het begeleiden van de sociale kant van de samenwerking: hoe krijg je een samenwerking werkbaar waarbij sturingsmechanismen als hiërarchie en targets ontbreken? Hoe benut je bijeenkomsten, zodat het niet bij praten blijft, maar er daadwerkelijk een transitie van de grond komt? Hoe krijg je de benodigde innovaties voor elkaar?

Transitiecoaches zijn experts die organisaties begeleiden die zaken fundamenteel anders willen doen. De organisaties kiezen daarvoor, omdat ze weten dat alleen duurzame systemen ook op langere termijn volhoudbaar zijn. Om een transitie voor elkaar te krijgen is intensieve samenwerking en innovatie met verschillende spelers nodig. Dat komt, omdat spelers onderling van elkaar afhankelijk zijn in het oplossen van een probleem.


Een voorbeeld komt uit de gezondheidszorg: het is fantastisch dat wij goede zorg kunnen krijgen en geopereerd kunnen worden als dat nodig is. Dat willen we graag zo houden. Anderzijds is de hoeveelheid afval die we daarbij produceren op termijn niet goed vol te houden. In zo’n geval is een transitie op zijn plaats: hoe kunnen we opereren zonder afval? 

bottom of page